top of page
Hållbar energi

Solceller är framtiden! Men det här ska ni göra först så ni slipper ni dyra överraskningar...

Nästan alla som säljer solpaneler i dag för montering på hustak vill oftas bara att ni ska se fördelar med solceller och undviker därför informera er om detta. Vi vill själv att alla ska skaffa solceller men låt oss börja i rätt ände och göra en besiktning av eran kallvind först.

Varför undrar kanske ni? 

Solpanelerna eller även kallat solceller monteras självklar på den soligaste sidan av hustaket och detta innebär då att man nu har skapat två norrsidor på hustaket, då solens strålar inte längre träffar hustaket och värmer upp kallvinden då det nu sitter solpaneler där så kommer efter en lång och fuktig höst, vinter och vår så brukar sommaren innebära att solen får torka ut den fukten som har lagrats där under vintern.

I norra Sverige brukar detta inte vara ett lika stort problem då höst, vintrarna är torrare i norra Sverige men fortfarande kommer mycket av fukten från bostadens badrum, kök, tvättstuga m.m. upp på vinden under kom kalla årstiderna.  

Under Sommar motsvarar värmestrålningen en solig dag ca 800-1.100w per kvadrat meter tak, nu hamnar denna energin istället på solpanelerna som dessutom oftast ligger med distans från hustaket och överför mycket lite om någon värme till vinden detta betyder att vinden kommer utsättas för mycket fukt som inte kommer kunna torkas ut och istället kommer det bli bra förutsättningar för fuktskador och allt som det medför mögel rötskador

När vi gör kontroller, besiktningar på  vindar i här i västra Sverige hittar vi fuktskador på nästan hälften av alla vindar och 80% av dom är norra sidan taket värst drabbad.

Vi har därför satt i hopp ett besiktnings paket för alla som ska eller har skaffat solceller 

 

 

                                                                        EXEKTAS SOLCELLS PAKET 

                                       

Ni bokar en tid då ni vi att vi kommer och gör en besiktning av eran kallvind.

När vi kommer till er börjar med att göra en okulär inspektion av vindens alla väderstreck, vi markerar och dokumenterar finns fukt angrep på vinden dokumenteras detta med.

Vi undersöker även hur vinden är ventilerad och om den är tillräcklig för dom nuvarande och nya förutsättningarna.   

Vi gör stickprov på konstruktionen med fuktmätare och dokumenterar med både bilder och protokoll vad vi hittar för riskområden.

Vi presenterar sedan en åtgärdsplan utifrån hur era förutsättningar ser ut, så ni kan känna er trygga med era nya solpaneler.      

Hotline-konsult

Kontakta oss 

0733-14 13 21
Fästpunkt 1
bottom of page